Om

Emma Nordenstams Bästa Barnlåtar släpptes på Brus & Knaster i februari 2016 och vann Manifest pris samt Grammis för bästa barnalbum 2017.

Det uppföljande albumet HUSET gjorde jag tillsammans med musikern, producenten, arrangören och radiomakaren Karl Jonas Winqvist. HUSET vann också Manifestpriset 2018 och blev nominerad till Grammis för årets barnalbum.

Fn jobbar jag med projektet Hej Hyper som ska resultera i en föreställning och 5 musikvideos med syftet att öka kunskapsnivån om npf-diagoser i skolorna.

Sedan 2016 har jag turnerat med min musik för barn, bla för Länsmusiken runt om i landet.

Jag har skrivit musiken till Backa teaters föreställning "Som att jag ska bestiga Mount Everest på 10 minuter" med premiär 23/2 2017.

Jag har även släppt album med musik för vuxna. Gick musikhögskolan i Stockholm 1999-2004 och har skrivit musik för radio, teater och dataspel sen 2004. Jag har stått på scener som Stockholms Stadsteater och Backa teater, gjort skivomslag och regisserat musikvideos och jobbat med bl a Maria Blom, Oscar Danielsson, Karl-Jonas Winqvist och Lars Melin.

Mitt program för barn är med i Länsmusikens Utbudskataloger i Region Syd, Scenkonst Sörmland och Stockholm

 

 

 Äldre projekt:

Världshemligt

Tove Jonstoijs radiobearbetning av Barbro Lindgrens bok Världshemligt. Uppläsare: Jasmin Garbi. Musik av och med Emma Nordenstam. Innehåller de två nyskrivna låtarna "Bara drömmar" och "Tusen kyssar Bengt". Sänds i P4 söndagar under våren 2014. 

Embers of Laponia

Dataspel för iPad. Spelet är under konstruktion av Spelkod AB och en första del beräknas lanseras i början av 2015. Musik av Emma Nordenstam.

 Drömmar på tåg

Musikvideo med the Loulou Sisters. Videon spelades in på Blå Tåget hösten 2013. Manus, regi, film och klippning av Emma Nordenstam.